Actualitate

Un sucevean va fi portdrapelul României la Olimpiada de Iarnă

Ungureanu-olimpiada

Născut în Vatra Dornei, unde a început să practice sporturile de iarnă sub îndrumarea antrenorilor Adrian şi Magdalena Potîngă, biatlonistul Marius Petru Ungureanu (23 de ani) va fi purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang. CSM Dorna este reprezentat în Coreea de Sud de Dorin Dumitru Velicu şi Maria Marinela Mazilu, care vor concura în proba de skeleton.

Marius Petru Ungureanu (23 ani), sportiv care început să practice biatlonul la Clubul Sportiv Scolar Vatra Dornei, sub îndrumarea antrenorilor Adrian şi Magdalena Potîngă, va fi purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă care se vor desfăşura la PyeongChang, în Coreea de Sud, în perioada 9-25 februarie, a decis joi, în unanimitate, Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. “Sunt mândru să port drapelul României. Suntem o echipă şi sperăm să obţinem rezultate onorabile la Jocurile Olimpice”, a declarat sportivul originar din Vatra Dornei.

În anul 2015, la Campionatele Mondiale de la Cheile Grădiştei, Marius Petru Ungureanu a cucerit medalia de aur la biatlon role în proba de urmărire, în concursul rezervat juniorilor, şi medalia de argint la sprint.

“Mă bucur pentru votul unanim pe care Petru Ungureanu l-a primit pentru a fi purtătorul de drapel al delegaţiei României”, a spus Mihai Covaliu, preşedintele COSR. “S-a optat pentru un sportiv tânăr pentru a transmite un mesaj de încurajare tinerilor participanţi. Este o frumoasă predare de ştafetă, de la o sportivă atât de titrată cum e Eva Tofalvi, aflată la a şasea participare şi purtător de drapel la trei ediţii, la un tânăr debutant. Îl felicit şi mă bucur pentru el”, a adăugat Covaliu.

Tofalvi a fost în trei rânduri portdrapelul delegaţiei României la JO de iarnă, în 2002 la Salt Lake City, în 2010 la Vancouver şi în 2014 la Soci.

CSM Dorna Vatra Dornei este reprezentat de doi sportive la PyeongChang

CSM Dorna Vatra Dornei are doi sportivi calificaţi la Olimpiada din Coreea de Sud, este vorba de Dorin Dumitru Velicu şi Maria Marinela Mazilu. Pregătiţi de antrenoarea Delia Ivas, cei doi vor concura în proba de skeleton. Alţi doi sportivi formaţi la şcoala sporturilor de iarnă din Vatra Dornei, Cosmin Atodiresei şi Stefan Musei, actualmente legi­timaţi la CSU Piteşti, vor concura la PyeongChang în proba de sanie – dublu masculin.

Potrivit deciziei CE al COSR, România va fi reprezentată de 26 sportivi la şapte dintre cele 15 discipline înscrise în programul competiţiei olimpice din acest an: schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon, sanie, bob şi skeleton.

citește mai mult pe obiectivdesuceava.ro

Sus