Top 5 This Week

Related Posts

Un tânăr împuşcat după o urmărire ca-n filme

Un tânăr din comuna Frătăuţii Noi a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru un transport de contrabandă de 70.000 de lei. Inculpatul Florin Adrian Andrişan, în vârstă de 33 de ani, a fost împuşcat în spate de poliţişti pe 29 octombrie 2014, atunci când aceştia au tras mai multe focuri de armăîncercând să oprească două maşini de teren. Singurul care a fost prins a fost tânărul din Frătăuţii Noi, care a fost împuşcat accidental, în apropierea coloanei vertebrale, având nevoie ulterior de multe zile de spitalizare şi de intervenţii chirurgicale.

 

Urmărire de patru kilometri, după două maşini care mergeau în zigzag

Procurorii care au analizat dosarul au stabilit că Florin Adrian Andrişan a fost implicat fără dubiu într-un transport de contrabandă în acea zi, deşi el nu a recunoscut acest fapt. Pe 29 octombrie 2014, în jurul orei 21.00, un echipaj al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, care se deplasa în patrulare, cu o Dacia Duster, în zona liniei de frontieră, având date despre un transport de contrabandă, a încercat să oprească două autoturisme de teren, care circulau din sens opus, cu farurile stinse. Poliţiştii au vrut să oprească maşinile pentru control, însă şoferii celor două autoturisme de teren au mărit viteza. Din anchetă rezultă că poliţiştii de frontieră au ajuns cu maşina, o Dacia Duster, în şanţ, pentru a evita să fie loviţi în plin de una din maşinile de teren. A început apoi urmărirea, care avea să se întindă pe parcursul a patru kilometri, cele două autoturisme de teren rulând unul după altul, în zigzag.

 

Nouă focuri de armă, în timpul urmăririi

„Potrivit procedurilor şi legislaţiei în vigoare s-a procedat la somarea fugarilor, trăgându-se, în plan vertical, 5 focuri de armă, după care au fost efectuate un număr de 4 focuri spre pneurile ultimului autoturism de teren, din cele două urmărite”, au explicat procurorii firul evenimentelor, aşa cum a rezultat din anchetă. Unul din focurile trase i-a intrat în spate şoferului, care, înainte de a opri, a tras autoturismul de teren perpendicular pe drum, reuşind astfel să facă scăpată prima maşină de teren, al cărei conducător auto nu a mai fost identificat. De altfel, trei dintre gloanţe au intrat în maşina urmărită. Împuşcat în spate, Andrişan a fost transportat imediat la Spitalul municipal Rădăuţi.

Ulterior, din anchetă a rezultat că inculpatul a abandonat o cantitate mare de ţigări când şi-a dat seama că poliţia este pe urmele sale.

„În extravilanul comunei Bilca, la aproximativ 300 metri de localitate, au fost aduse şi depozitate 9 colete, conţinând cantitatea de 5.890 de pachete de ţigarete marca Viceroy, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina. Aflând de faptul că în zonă se deplasează o autospecială a Poliţiei de Frontieră, inculpatul  a abandonat ţigaretele, care, ulterior, au fost găsite la faţa locului de organele de poliţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

O casă şi un teren, puse sub sechestru pentru recuperarea prejudiciului

Un amănunt important este că autoturismul Mitsubishi Shogun condus de Andrişan avea doar scaunul şoferului, fiind modificat pentru transportul ţigărilor de contrabandă.

Anchetatorii au calculat că prejudiciul produs statului român prin activitatea de introducere în ţară a cantităţii de 5.890 pachete ţigări, provenind din contrabandă, se ridică la suma de 69.880 de lei, reprezentând taxe, accize şi TVA. Cum Andrişan a fost singurul prins după acea urmărire, întreaga sumă i-a fost imputată.

În aceste condiţii, pentru a recupera prejudiciul, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unei case, a unor anexe şi a unui teren arabil, în suprafaţă de 100 de mp, proprietatea inculpatului.

Florin Adrian Andrişan a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de „tentativă la contrabandă în formă agravantă” şi „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”. Maşina după care au tras poliţiştii de frontieră nu avea asigurare obligatorie auto, iar ITP-ul era expirat din 2012, autoturismul fiind radiat din circulaţie.

Judecătoria Rădăuţi va fi prima instanţă care va judeca acest caz.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

monitorulsv.ro

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles