Actualitate

Un val de spargeri în zona Rădăuți

Un val de spargeri a avut loc în zona Rădăuți în ultima perioadă. Astfel, după incidentul despre care am relatat acum câteva zile, o nouă spargere a avut loc, de data asta în municipiul Rădăuți. Din păcate nu a putut fi posibilă aceeași reacție rapidă a reclamantului și Poliției, ca data trecută, și cercetarea în acest caz continuă.

Astfel, pe 23 aprilie 2016, la orele 15:30, un bărbat domiciliat în Rădăuți, în vârstă de 57 de ani, a sesizat unitatea de poliție din localitate că i-au fost sustrase bunuri dintr-un imobil.

Se pare că făptașii au profitat de faptul că proprietarul imobilului era plecat la muncă în străinătate, astfel că au forțat intrarea în imobil prin spargerea unei ferestre. Lipsa unui sistem de alarmă le-a permis să opereze extrem de meticulos. Din păcate, în cazul unor furturi de genul acesta șansele de recuperare a prejudiciului sunt destul de scăzute.

Poliția Municipiului Rădăuți continuă cercetările pentru identificarea făptașilor și pentru recuperarea prejudiciului. Conform legislației în vigoare a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat.

Rugăm cititorii noștri să încerce să-și securizeze locuințele și, pe cât posibil, să nu lase în imobilele nelocuite bunuri de valoare. De asemenea, credem că cei care nu locuiesc perioade lungi în locuințele lor din zonă ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a contracta serviciile unei firme de pază specializate.

Sus