Actualitate

Urgia naturii continuă în regiunea Rădăuți

Urgia naturii, Sursa ISU Bucovina Suceava

Urgia naturii pare să fie fără sfârșit în regiunea Rădăuți după ce azi noapte, 19 iunie 2016, o nouă furtună a  lovit localitățile de aici. De data aceasta au fost afectate puternic 23 de localități sucevene (Bivolărie, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Gălăneşti, Poieni-Solca, Gura Solcii, Botoşana, Cajvana, Ehreste, Cununschi, Zalomestra, Gura Humorului, Voroneţ, Pojorâta, Negrileasa, Izvoarele Sucevei, Soloneţu Nou, Suceava, Lungeni, Doroteia, Plutoniţa, Ciumârna şi Vatra Moldoviţei).

Conform comunicatului ISU Bucovina Suceava pompierii, polițiștii, jandarmii și voluntarii din Gărzile de Intervenție au fost din nou pe baricade pentru a ajuta victimele și pentru a reduce la minim pagubele provocate de urgia naturii. În total, în întregul județ au intervenit 317 persoane cu 97 de mijloace de intervenție.

În această noapte au fost inundate 11 locuinţe, 32 de anexe, 84 de curţi sau grădini şi 3 beciuri. O atenție deosebită a fost acordată localităților Horodnic de Sus și Horodnic de Jos, care au fost monitorizate permanent în timpul nopții pentru a evita riscul unor noi deversări ale pâraelelor problematice

Sus