Actualitate

Urs decapitat găsit într-o pădure din Șerbăuți

urs-decapitat-gasit-intr-o-padure-din-serbauti

Luni, un paznic de vanatoare din Serbauti a sunat la 112 si a anuntat ca pe fondul de vanatoare a gasit cadavrul unui urs.

La fata locului, intr-o padure privata, situata pe raza localitatii Calinesti, comuna Serbauti, la o distanta de aproximativ 350 de metri in interiorul acesteia, intr-o desime, a fost identificat cadavrul unui urs, de aproximativ 150-200 de kilograme. In urma examinarii cadavrului s-a constatat ca suprafata blanii era integra, fara sa prezinte urme de plagi perforante, si nici urme de plagi prin sugrumare la nivelul membrelor.

Suprafata plagii de decapitare nu era sangeranda, medicii veterinari prezenti declarand faptul ursul a murit din cauze naturale, fara a fi victima unui act de braconaj. Ulterior, dupa ce a fost instalata starea de putrefactie lesul ursului a fost decapitat cel mai probabil de culegatori de ciuperci sau fructe de padure. Cu ocazia cercetarii locului faptei nu au fost identificate elemente de munitie, respectiv fragmente de proiectil sau tuburi cartus.

De asemenea, nu au fost identificate obiecte ce ar fi putut fi utilizate pentru braconarea exemplarului de urs. In urma cercetarii locului faptei nu au fost identificate urme de tarare sau vegetatie culcata. De asemenea, paznicul de vanatoare a declarat ca, in ultima perioada, pe fondul cinegetic Serbauti nu au fost organizate partide de vanatoare si nici nu a auzit focuri de arma. In fisa fondului cinegetic nu este trecuta specia urs. Medicii veterinari din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Suceava au concluzionat ca moartea ursului a survenit in urma unei suferinte patologice, ce exclude moartea prin violenta (impuscare, lovituri, etc). Ca masura sanitar-veterinara s-a dispus ingroparea cadavrului in locul in care a fost gasit si dezinfectia zonei.

Sursă informații și foto: Informatia ta

Sus