Actualitate

Va sta la pușcărie 11 ani după ce și-a omorât vecinul prins la furat

va-sta-la-puscarie-11-ani-dupa-ce-si-a-omorat-vecinul-prins-la-furat

Un bărbat care şi-a omorât vecinul pe care l-a prins la furat va sta după gratii timp de 11 ani. Tribunalul Suceava l-a găsit vinovat pe V.C. şi a decis că acesta trebuie să stea la puşcărie pentru o perioadă îndelungată de timp, cu menţiunea că soluţia nu este definitivă.

Crima s-a petrecut înainte de sărbătorile de Crăciun de anul trecut, iar din ancheta poliţiştilor şi a procurorilor criminalişti a rezultat că autorul a vrut să pedepsească victima după ce a surprins-o furându-i bunuri din casă. Pe lângă acest mobil, crima s-a comis şi pe fondul consumului excesiv de alcool, aşa cum se întâmplă din păcate în marea majoritate a cazurilor de fapte comise cu violenţă.

În rechizitoriul procurorilor se arată că victima, V.C., în vârstă de 37 de ani, era vecin cu fraţii I. şi V.C. Cel din urmă, V.C., care avea să comită omorul, a fost plecat câteva luni la muncă în străinătate, timp în care fratele său l-a primit în casă pe vecinul care nu avea lemne de foc, iar energia electrică a locuinţei îi era sistată.

Inculpatul a revenit acasă pe 19 decembrie 2017, găsindu-l în casă şi pe vecin. Aparent, acesta nu a avut nimic de obiectat, iar în casă, pe parcursul mai multor seri, autorul, victima şi alte persoane au consumat alcool.

Scandalul a izbucnit în ziua de 21 decembrie 2017, când, profitând de un moment de neatenţie al proprietarului, vecinul a părăsit locuinţa fraţilor C. cu o sacoşă în care se aflau diverse bunuri aduse de inculpat din Belgia.

„În momentul în care victima a ieşit din curte, inculpatul l-a observat, a fugit după el, l-a prins şi a început să-i aplice multiple lovituri cu pumnii şi picioarele în diverse zone anatomice”, rezultă din ancheta procurorilor.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus