Sănătate

Val de pacienti la Spitalul Judetean Suceava muscati de capuse

capuse-suceava

Numai in ultimele 24 de ore au ajuns aici, muscate de capuse, 14 persoane, majoritatea din municipiul Suceava.

Val de pacienti care ajung la Spitalul Judetean Suceava muscati de capuse. De la inceputul lunii mai si pana in prezent, peste 340 de persoane s-au prezentat la Urgentele Spitalului Judetean Suceava, din cauza muscaturilor de capusa. O treime dintre acestea sunt copii si adolescenti. Numai in ultimele 24 de ore au ajuns la spital 14 pacienti muscati de capuse. Majoritatea sunt chiar din municipiul Suceava si s-au ales cu capuse din parcuri.

La primele ore ale diminetii de miercuri, asistentele de la Urgente au extras nu mai putin de 20 de capuse de pe doi soti veniti din mediul rural. Cel mai mic pacient a ajuns la spital miercuri dimineata si are doar doua luni. Bebelusul a fost muscat de capusa in timp ce era in carucior, intr-un parc din municipiul Suceava. Insecta a cazut dintr-un copac. Parintii au adus de urgenta sugarul la spital, unde i-a fost scoasa insecta si a primit tratament de specialitate.

Medicii recomanda persoanelor muscate de capuse sa se prezinte de urgenta la camerele de garda ale spitalelor pentru ingrijire si tratament, aceste insecte putand transmite omului borelioza, o boala grava, care afecteaza sistemul nervos central(vezi declaratie Liviu Carlan, sef UPU Suceava). Oamenii sunt ingroziti, mai ales ca sezonul cald este la debut. Ei spun ca autoritatile locale ar trebui sa ia masuri si sa se faca dezinsectie in parcuri.

Citeste mai mult pe InformatiaTa de Suceava

Sus