Actualitate

Veste bună, Rădăuți: Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi vor începe anul acesta

centura-radauti

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat, ieri, că lucrările de construcţie a şoselei de centură a municipiului Rădăuţi vor începe anul acesta.

Mirela Adomnicăi a spus că pentru 2018, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a alocat pentru această investiţie o sumă de 20 de milioane de lei. Adomnicăi a adăugat că tot pentru anul acesta, o sumă de 395.000 de lei va fi folosită pentru exproprierea terenurilor pe care ar urma să treacă şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, precum şi pentru relocarea reţelei electrice.

„Discuţiile purtate cu cei de la CNAIR zilele trecute sunt îmbucurătoare în ceea ce prieşte acest obiectiv de investiţii. Asta în sensul în care au fost identificate o serie de economii pe acest capitol bugetar, care se referă şi la centura municipiului Rădăuţi, astfel încât anul acesta vor fi alocaţi 20 de milioane de lei”, a explicat prefectul judeţului Suceava. Mirela Adomnicăi a precizat că din suma de bani alocată anul acesta pentru centura municipiului Rădăuţi ar urma să fie realizate lucrări de poduri şi pasaje peste calea ferată. Ea a precizat că firma care a câştigat licitaţia pentru această investiţie a încheiat deja contractul de execuţie, astfel încât lucrările vor începe în momentul în care vremea va fi favorabilă.

Conform proiectului, şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi va avea 16 kilometri, iar lucrările vor fi realizate de compania UMB Spedition.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus