Top 5 This Week

Related Posts

Vești bune: De astăzi se redeschide Pediatria Spitalului Municipal Rădăuți

Internările în secția Pediatrie a Spitalului Municipal Rădăuți se reiau, de astăzi. Managerul spitalului, Traian Andronachi, a declarat, ieri, că lucrările de igienizare uzuală a secţiei Pediatrie au fost finalizate şi secția se redeschide în bune condiții.

În perioada 1-10 aprilie a.c., cât a avut loc igienizarea spaţiilor din această secție, pacienţii au fost dirijaţi spre secţia similară din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Andronachi a subliniat că a fost efectuată doar igienizarea uzuală, fără alte investiții, deoarece Spitalul Municipal are aprobată o investiție de 3,2 milioane de euro, care include supraetajarea spitalului cu încă un nivel, destinat Pediatriei. ”Va fi un etaj complet doar pentru Pediatrie, care va fi amenajat după standardele în domeniu, inclusiv cu spațiu de joacă și sală de lectură”, a spus managerul. Potrivit acestuia, investiția este derulată de Compania Națională de Investiții, doar proiectul tehnic fiind finanțat de unitatea medicală și Primăria Rădăuți. Execuția lucrărilor este realizată în totalitate de CNI.

În ceea ce privește începerea lucrărilor, Traian Andronachi a afirmat că, în varianta optimistă, fără contestații la licitație, aceasta s-ar întâmpla în luna august a acestui an, iar dacă vor fi contestații, în luna august a anului viitor. Termenul de realizare de la momentul semnării contractului este execuție este de 12 luni. Investiția mai cuprinde, pe lângă supraînălțarea clădirii cu un nivel, anveloparea clădirii spitalului (cu excepția policlinicii), construirea unei terase la Compartimentul de Primiri Urgențe și dotare, printre echipamentele medicale din lista de dotări fiind și un eco-Doppler 4D.

Amenajarea Pediatriei la viitorul etaj V al Spitalului Municipal Rădăuți nu va atrage după sine mărirea numărului de paturi, care va rămâne tot de 30 de paturi. Rulajul lunar de pacienți internați este de circa 150 de copii.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles