Top 5 This Week

Related Posts

Vrei să scapi de cârtițe? Iată câteva recomandări!

Ai pățit vreodată ca după săptămâni de muncă zilnică pentru obținerea unui gazon perfect, eforturile să îți fie compromise de apariția mai multor mici movile de pământ scos de cârtițe? Sau poate că te-ai trezit că florile ți se ofilesc din motive necunoscute, iar după o cercetare să descoperi că rădăcinile acestora au fost pe traseul unei cârtițe.

Sunt doar câteva dintre problemele pe care prezența cârtițelor le creează, dar nu sunt singurele. Astfel, dorința de a scăpa de cârtițe este mai mult decât justificată, doar că nu este chiar atât de ușor să alungi acești dăunători.

Acesta este și motivul pentru care ne-am propus ca în acest articol să oferim mai multe recomandări ce te pot ajuta și pe tine să scapi de cârtițe. Încearcă recomandările din rândurile următoare și cu siguranță vei reuși să alungi cârtițele departe de grădina ta perfectă:

Ultrasunetele țin cârtițele departe

Știi probabil că vederea le lipsește cârtițelor, iar acestea se bazează pe alte simțuri. Auzul este unul dintre aceste simțuri și, dat fiind auzul lor foarte sensibil, este de la sine înțeles că există anumite sunete ce te-ar putea ajuta să scapi de cârtițe.

Ultrasunetele reprezintă poate cel mai bun exemplu în acest sens. De aceea, folosirea unui aparat anti cartita se va dovedi a fi, fără îndoială, o soluție foarte eficientă de îndepărtare a cârtițelor de pe proprietatea ta.

Doar lasă aparatul să emită ultrasunete în mod continuu și vei observa că nu vor mai exista cârtițe pe proprietatea ta, acestea căutând un loc mai liniștit și mai prietenos pentru ele. Iar astfel vor dispărea și pagubele produse de aceste rozătoare.

Prepară o soluție anti cârtițe chiar la tine acasă

Poți pregăti o soluție cu efect repelent pentru cârtițe chiar la tine acasă, folosind doar câteva ingrediente simple. Nu ai nevoie decât de jumătate de cană de ulei de ricin, o linguriță de piper cayenne, 6 picături de ulei esențial de mentă și o cană cu apă. Amestecă bine toată această compoziție, iar astfel vei obține o soluție cu efect repelent anti cârtițe. 

Folosește apoi discuri de bumbac pe care le vei înmuia în această soluție, iar mai apoi pune-le în găurile săpate de cârtițe. Acestea vor fi alungate de mirosul puternic al soluției preparate.

Folosește plante cu efect respingător pentru cârtițe

Știai că există anumite plante ce nu sunt foarte îndrăgite de către cârtițe? Drept urmare, ai putea să le plantezi în grădina ta, iar în acest mod cârtițele vor ezita să îți exploreze grădina și nu vor mai crea probleme.

Cele mai bune exemple de plante cu efect respingător pentru cârtițe sunt: narcisele, fasolea de ricin și gălbenelele.

Prin plantarea acestor plante vei crea un mediu mai puțin favorabil pentru cârtițe, iar în acest mod vei reuși să le ții departe de curtea și grădina ta.

Zațul de cafea poate ține cârtițele departe

Un alt mod minunat de a ține cârtițele departe implică folosirea zațului de cafea. Acesta nu numai că este un îngrășământ grozav, pe care ar trebui să îl folosești mereu pentru plantele tale, dar totodată reprezintă un mod eficient de alungare a cârtițelor. 

Tot ce trebuie să faci este să presari zaț de cafea în găurile făcute de cârtițe, iar mai apoi să le acoperi cu pământ. În acest mod mirosul cafelei va alunga cârtițele.

Încearcă unul dintre aceste 4 trucuri anti cârtițe și sigur vei reuși să scapi de ele!

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles