Actualitate

Zboruri care trebuiau să aterizeze pe Aeroportul Suceava au ajuns la Iaşi

aeroport-suceava

Mai multe zboruri care trebuiau să aterizeze ieri pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava au ajuns la Iaşi.

Din cauza ceţii foarte dense din zona aeroportului, piloţii avioanelor care operau cursele aeriene dinspre Italia şi Anglia au decis, pentru siguranţa pasagerilor, să aterizeze pe aeroportul din Iaşi. Primul zbor care trebuia să aterizeze ieri la Suceava şi a fost redirescţionat către Iaşi a fost cel de la Roma. Avionul urma să aterizeze pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava în jurul orei 12:05, însă după două încercări nereuşite de a ateriza, ceaţa fiind prea densă, pilotul a zburat către Iaşi.

Directorul aeroportului din Suceava, Ioan Măriuţa, a precizat că pe tot parcursul zilei de ieri vizibilitatea a fost zero, din cauza ceţii. Ioan Măriuţa a explicat că în aceste condiţii piloţii nu au putut să folosească nici sistemul ILS, adică sistemul de direcţionare a avioanelor la aterizare în condiţii meteo dificile. El a arătat că sistemul ILS funcţionează până la o vizibilitate pe orizontală până la 30 de metri, iar pe parcursul zilei de ieri ceaţa era până la nivelul solului.

După aterizarea la Iaşi, pasagerii zborului de la Roma au fost preluaţi cu alte mijloace de transport pentru a ajunge la Suceava. Ioan Măriuţa a spus că pentru zborul de ieri care trebuia să plece de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” către Roma, pilotul avionului a mai încercat o aterizare la Suceava, şi de această dată nereuşită din cauza condiţiilor meteo, după care şi-a continuat deplasarea către capitala Italiei. Al doilea zbor care nu a aterizat la Suceava a fost cel din Londra. Și în acest caz pilotul a luat  decizia de a pleca spre Iaşi după ce a încercat să aterizeze la Suceava. Tot din cauza ceţii dense nu a mai fost operat nici zborul retur de la Suceava către Londra.

Pasagerii care aveau cumpărate bilete pentru zborurile de ieri de la Suceava către Roma şi Londra fie au fost relocaţi pe alte aeroporturi, fie şi-au primit banii înapoi.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus