Actualitate

Zdob și Zdub, Irina Rimes și Elena Gheorghe vor concerta în centrul Sucevei de Ziua Bucovinei

zdob-si-zdub-irina-rimes-si-elena-gheorghe-vor-concerta-in-centrul-sucevei-de-ziua-bucovinei

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local, că pe 28 Noiembrie, de Ziua Bucovinei, vor concerta pe esplanada din centrul orașului Zdob și Zdub, Irina Rimes și Elena Gheorghe. Concertul respectiv va începe de la ora 19:00, fiind precedat aprinderea luminilor în bradul de Crăciun la ora 18:00.

Primarul Ion Lungu a precizat că pentru a marca Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara vor avea loc mai multe acțiuni, ce vor debuta de luni, 26 noiembrie.

Astfel, luni, pe 26 noiembrie 2018, la ora 12.00, va fi dezvelită o placă aniversară la Pri­măria Suceava și va avea loc o ședință festivă a Consiliului Local Suceava la care va participa și universitarul sucevean Florin Pintescu, ocazie cu care vor fi înmânate medalii și diplome Centenar. De asemenea, pe 27 noiembrie, la ora 9.00, va fi dezvelită o placă aniversară la Centrofarm, unde a fost granița dintre Regat și Bucovina.

De Ziua Bucovinei, pe 28 noiembrie, la ora 9.00, va avea loc inaugurarea Pieței Burdujeni, iar de la ora 10.00 va avea loc reinaugurarea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare, ocazie cu care vor fi acordate 28 de distincții „Cetățenii Centenarului”. Va urma un program de cântece patriotice și un foc de artificii tricolor. După-amiază, evenimentele vor continua pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava, acolo unde, de la ora 16.00, Primăria va oferi cetă­țenilor care vor lua parte la manifestări, din donații și sponsorizări, câte o porție de cârnați și fasole.

Sursă: Obiectiv de Suceava

Sus