Top 5 This Week

Related Posts

Zeci de metri cubi de material lemnos de foc şi cherestea au fost depistaţi „la negru”

În numai 24 de ore, poliţiştii au reuşit să descopere zeci de metri cubi de material lemnos de foc şi cherestea pentru care cei vizaţi nu aveau acte de provenienţă.

Unul din cazuri s-a înregistrat chiar la o societate comercială de profil din Poiana Stampei. Un control mai amplu al unei echipe mixte formată din poliţişti, lucrători silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi de la Ocolul Silvic Dorna Candrenilor, a scos în evidenţă o adevărată haiduceală.

Administratorul societăţii, un bărbat de 57 de ani, din Poiana Stampei, a declarat pentru finalul lunii noiembrie o serie de stocuri, date care au fost coroborate cu ceea ce s-a găsit în momentul controlului la punctul de lucru din Dornişoara.

S-a ajuns la concluzia că 596,92 mc de material lemnos din stocul existent la sfârşitul lunii noiembrie 2017, nu poate fi justificat. Bărbatul a declarat că l-ar fi folosit pentru consum propriu, ceea ce pare greu de crezut.

Surprizele nu s-au oprit aici, pentru că la Dornişoara a fost identificată cantitatea de 66,932 mc lemn rotund răşinoase şi 39,24 mc cherestea răşinoase, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă.

Materialul lemnos a fost reţinut în vederea confiscării şi predat în custodia Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, iar administratorul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „mărturie mincinoasă”.

 

Transporturi fără acte legale

Probleme pe linia legalităţii s-au descoperit nu doar la cei care se ocupă de procesarea materialului lemnos, ci şi la cei care îl transportau. Astfel, poliţiştii au oprit la Dolheşti o autoutilitară marca Ford Tranzit condusă de un bărbat în vârstă de 55 de ani din Fălticeni.

La control s-a constatat că în maşină se aflau 3,5 mc material de foc din specia fag pentru care şoferul nu avea documente legale. Lemnul a fost confiscat şi predat în custodie unui lucrător de la Ocolul Silvic, iar şoferul a fost amendat cu 5.000 de lei.

Sâmbătă, poliţiştii de la Secţia Burdujeni au observat trei căruţe care transportau lemn de foc. Cei trei bărbaţi din căruţe, cu toţii din Pătrăuţi, nu au putut prezenta acte pentru lemn, astfel încât au fost amendaţi. Cantitatea de 1 mc de material lemnos a fost predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles