Actualitate

Noul terminal de la Aeroportul Suceava va fi finalizat în toamna acestui an

noul-terminal-de-la-aeroportul-suceava-va-fi-finalizat-in-toamna-acestui-an

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că firma care a câștigat licitația pentru extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava a anunțat că intenționează ca până în luna noiembrie să finalizeze ridicarea clădirii.

Potrivit lui Flutur constructorul dorește să termine lucrările de construcție a clădirii până la sosirea anotimpului rece pentru a putea lucra la amenajarea interioarelor.

Președintele Consiliului Județean a spus că a discutat cu firma care execută lucrările și că urmează ca în aceste zile să fie obținută viza pentru proiectul tehnic, iar apoi să fie începute lucrările.

El a recunoscut că lucrările de extindere a terminalului Aeroportului Suceava ar putea crea disconfort pasagerilor, dar că este nevoie de aceste lucrări pentru creșterea calității serviciilor aerportuare.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, în luna decembrie 2018, contractul de proiectare și execuție a noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Suceava care va permite creșterea la circa 560.000 de pasageri procesați anual pe acest aeroport cu maxim 340 de pasageri pe oră.

Astfel, se vor realiza lucrări de extindere în partea de nord a clădirii existente ce va avea două zone, de plecări și sosiri pentru curse externe ce va procesa 170 de pasageri pe oră. Actualul terminal va fi extins în partea de est va procesa cursele interne și va procesa 86 de pasageri pe oră.

Citește mai departe pe NewsBucovina

Sus