Actualitate

Cele mai mari pagube din țară în urma vremii sunt în Suceava

cele-mai-mari-pagube-din-tara-urma-vremii-sunt-suceava

Zeci de mii de hectare de pădure au fost afectate anul acesta de fenomenele meteorologice extreme, cele mai mari pagube înregistrându-se în luna iunie.

Atunci, cele mai mari pagube din ţară au fost înregistrate în judeţul Suceava, unde, între 23 şi 25 iunie, au fost afectate 20.386,1 hectare, din care 53,6 ha doborâturi în masă, pe raza a 12 ocoale silvice din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

În total peste 80.000 de hectare de pădure, aflate în proprietatea statului şi administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, au fost afectate în acest an de fenomenele meteorologice extreme, precum vijelii, averse torenţiale sau viscole cu ninsori abundente.

Din cele 82.750,79 de hectare care au fost afectate de doborâturi sau rupturi de arbori, 136,4 hectare au fost doborâturi în masă, suprafeţele fiind afectate în totalitate. Volumul total de lemn din aceste suprafeţe afectate de fenomenele meteorologice deosebite se ridică la 234.000 de metri cubi.

Cele mai multe evenimente de acest fel au avut loc în luna iunie, fiind înregistrate  distrugeri pe 27.852,32 de hectare.

Anul trecut, fenomenele meteorologice extreme au afectat, în total, în pădurile de stat administrate de Romsilva, o suprafaţă cumulată de 204.687 de hectare, volumul total de produse accidentale fiind de 1.347.800 de metri cubi.

Citește mai mult pe monitorulsv.ro

Sus