Actualitate

Criminal la doar 18 ani în comuna Păltinoasa

criminal

Evenimentul care a îngrozit județul Suceava și întreaga Românie la mijlocul verii trecute.. tocmai și-a găsit finalitatea. Procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Suceava au încheiat ancheta în cumplitul caz de omor asupra unui copil de 12 ani de către un criminal în vârstă de doar 18 ani.

Crima a fost comisă în satul Capu Codrului din comuna Păltinoasa, într-o comunitate de romi cu un grad de educație extrem de scăzut, în care violența a devenit o normalitate. Inculpatul a mers însoțit de câțiva prieteni la Gura Humorului, unde a consumat băuturi alcoolice în doze mari. După miezul nopții, a revenit în sat cu o sticlă de pălincă în mână. În apropiere de casă s-a întâlnit cu fratele său mai mic și un prieten de-al acestuia în vârstă de 12 ani. Se pare că tânărul i-ar fi spus copilului de 12 ani „Tu în seara asta bei cu mine!”, motiv pentru care copilul l-a însoțit în casă unde a servit două pahare din sticla cu pălincă. După puțin timp, copilul a cerut să se retragă acasă, însă nu a fost lăsat, chiar dacă a spus că nu va mai putea ajunge acasă din cauza băuturii extrem de puternice pentru vârsta lui.

Mai mult, inculpatul fiind foarte beat, a devenit agresiv și a început să îl lovească pe copil cu dorința fermă de a îl „rupe în bătaie”. Datorită faptului că bietul copil a încercat să fugă spre casă, tânărul de 18 ani l-a lovit fără milă, i-a dat cu o piatră în cap și l-a sugrumat pentru a se convinge că l-a omorât; după aceasta, l-a târât într-un tufiș și l-a abandonat. În urma cercetărilor a rezultat că victima prezenta o alcoolemie de 2,10 la mie în sânge.

Următoarea zi, la fața locului a ajuns o echipă de judiciariști, unde tânărul criminal a fost prezent, ușor nepăsător, fără teamă, analizând agitația din jurul lui. Momentan este în proces și va fi judecat la Tribunalul Suceava, acum că s-au încheiat cercetările.

Informații preluate de pe monitorulsv.ro

Sus