Actualitate

Tânăr din Horodnic de Sus, la un pas să își piardă viața într-un accident de muncă

tanar-la-un-pas-sa-isi-piarda-viata-intr-un-accident-de-munca

Administratorul unei firme din Rădăuți, unde tânărul din Horodnic de Sus muncea, a preferat să-l ducă la spital cu mașina personală ca să nu anunțe incidentul prin 112. Tânărul a suferit un traumatism cranio-cerebral și ruptură de splină, intrând de urgență în operație.

Un bărbat în vârstă de 20 de ani din comuna Horodnic de Sus a ajuns luni după-amiază, în jurul orelor 16.00, în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava după ce a căzut de pe acoperișul unei case. Tânărul, angajat al societății respective din Rădăuți, lucra la acea clădire, în comuna Grănicești, fără însă a avea minime măsuri de protecție. La un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de peste cinci metri, suferind multiple leziuni.

Administratorul societății la care acesta era angajat a refuzat să sune la 112 și să anunțe incidentul, transportându-l pe bărbatul de 20 de ani la Spitalul Județean cu mașina personală, punându-i astfel și mai mult viața în pericol. Medicii urgentiști l-au diagnosticat, după o primă evaluare, cu traumatism cranio-cerebral și ruptură de splină, pacientul fiind dus de urgență în sala de operație, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență.

Polițiștii au deschis un dosar de urmărire penală pentru a clarifica ce anume s-a întâmplat și au fost anunțați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru neluarea măsurilor legale de siguranță și securitate în muncă.

Sursă: Obiectiv de Suceava

Sus