Top 5 This Week

Related Posts

Anchetă în curs: un bărbat și-a trimis soţia să mute maşina, iar aceasta a lovit mortal un copil

Anchetă în curs: doi soţi din Cajvana au fost trimişi în judecată împreună de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru un groaznic accident rutier în urma căruia un copil în vârstă de 8 ani a fost accidentat mortal.

Accidentul care a dus la decesul unui copil în vârstă de 8 ani s-a petrecut pe 28 aprilie 2015, seara, în jurul orei 18.00. Din cercetările efectuate de poliţiştii rutieri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, a rezultat că Gavril Tomăscu, un bărbat din Cajvana, care se afla la lucru pe un teren agricol din spatele casei, i-a cerut soţiei sale, Domnica Tomăscu, care se afla în curte, să mute autoutilitara Mitsubishi parcată în curte, pe un teren viran din apropiere. Scopul a fost de a face loc în curte, pentru o altă maşină, iar femeia, care nu este posesoare de permis de conducere, s-a urcat la volan, fapt pe care probabil nu l-a făcut atunci prima dată. Din anchetă a rezultat că inculpata în vârstă de 46 de ani a pătruns cu maşina pe drumul comunal, iar după doar zece metri, într-o curbă la stânga, fără vizibilitate, cu drum în rampă, i-a apărut brusc în faţă minorul Vasile H., în vârstă de 8 ani, care se deplasa pe o bicicletă. Maşina a intrat în coliziune frontală cu bicicleta, minorul fiind proiectat la pământ. Copilul a fost dus la dispensarul din localitate, însă din păcate în scurt timp a decedat, urmare a gravelor leziuni suferite.

În urma analizării probatoriului, posesorul maşinii, soţul femeii, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de încredinţare spre conducere pe drumurile publice a unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, în timp ce soţia sa va fi judecată pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Procesul în care sunt judecaţi cei doi soţi a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Rădăuţi, urmând a fi stabilit un prim termen de judecată. Tatăl minorului decedat este parte civilă în dosar, pentru daune morale şi materiale. Cei doi inculpaţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

Sursă: Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles