Top 5 This Week

Related Posts

489 de suceveni au murit după ce s-au infectat cu Covid-19

Creșterea numărului cazurilor de infectări cu SARS-CoV-2 aduce cu sine nu doar o presiune tot mai mare pe spitale și medicii care trebuie să trateze pacienții, ci și un număr tot mai mare de persoane care își pierd viața. O anumită perioadă instituțiile responsabile cu gestionarea și monitorizarea pandemiei de Covid-19 au furnizat date despre persoanele care au pierdut lupta cu virusul. Era precizată vârsta celui decedat, dar și dacă suferea și de alte boli, acolo unde era cazul, iar în cele mai multe situații, adică peste 95%, existau și alte afecțiuni medicale. De câteva luni, aceste cifre nu se mai comunică oficial, ci doar o statistică la nivel național. Bunăoară, ieri ni s-a transmis că au murit 83 de români, din care doar doi nu aveau comorbidități, fără a se preciza și alte detalii.

Monitorul de Suceava a reușit să afle care este numărul persoanelor din județ care au murit după ce s-au pricopsit și cu acest virus păcătos. Ieri, județul Suceava avea 489 de decese asociate Covid-19, ceea ce înseamnă 7,2% din numărul de morți de la nivel național. Mai exact, în România se înregistrau ieri, conform datelor oficiale puse la dispoziție de autorități, 6.764 de persoane decedate ca urmare a faptului că s-au infectat și cu noul coronavirus.

Procentul este în scădere față de perioada de început a pandemiei. La un moment dat, acest procent era de două ori mai mare, lucru de înțeles de altfel, având în vedere că județul Suceava și în special municipiul Suceava au fost în prima linie a frontului pandemic. Din păcate, virusul a revenit în forță, iar numărul cazurilor de infectare crește de la o zi la alta, numărul paturilor din spitale, în special în secțiile de Anestezie Terapie Intensivă, fiind tot mai puține, ceea ce înseamnă că riscul pentru pacienții care fac o formă mai severă a bolii este tot mai mare.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-10-30/489-de-suceveni-au-murit-dupa-ce-s-au-infectat-cu-Covid-19#ixzz6cMVtITmG

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles