Actualitate

Astăzi, autocritică

Astăzi, după ce am stârnit o oarecare rumoare în mediul virtual, am luat decizia ca pe perioada campaniei să nu mai tratăm individual nici un candidat la primăria municipiului. Am putea să ne consumăm energia să explicăm de ce nu se încadrează un articol sau altul la categoria partizanat, dar sincer oamenii sunt prea pătimași în perioada aceasta. Eticheta de portavoce politică se acordă ușor unei publicații și apoi este aproape imposibil să se scape de ea.

Există suficient de multe publicații în județul Suceava care fac pe față partizanat politic și nu vrem să ne alăturăm acestora. Am vrea în schimb, pe viitor, să creăm o secțiune în cadrul site-ului nostru care să le ofere posibilitatea cititorilor să-și exprime direct opinia.

În ceea ce privește campania electorală locală de acum o să abordăm doar câte treisprezece candidați – deși, Dumnezeu să ne ierte, despre unii nu știm absolut nimic. Problema este că oricând scriem ceva despre unul din candidații la primărie suntem acuzați că facem partizanat politic, că suntem ghidați de interese oculte și tot așa. Platforma este nouă și, până acum, tot ce s-a realizat la ea s-a făcut pe bază de voluntariat. Dacă mai puneți la socoteală cheltuielile de creare și de întreținere a site-ului suntem chiar binișor pe minus.

Am tratat candidații individual în unele situații pentru că este dificil să îi tratezi mereu împreună. Nu pot fi puși toți laolaltă în fiecare aspect. Să scriem articole în care să le scoatem la iveală punctele pozitive nu ne interesează pentru că de lăudat se pot lăuda și singuri.

Rămânem la părerea că toți cei treisprezece candidați mimează campania electorală și se limitează la a face promisiuni: fie că acestea implică o revoluție economică a zonei, fie că se referă doar la o revenire la normalitate.

Sus