Top 5 This Week

Related Posts

Atelier despre cetățenia participativă, luni, la Rădăuți

Grupul ”Rădăuțiul Civic” organizează luni, 30 aprilie, atelierul „Cetățeni activi sau simpli locuitori?”, despre implicare civică și instrumentele pe care cetățenii le au la dispoziție în relația cu instituțiile sau autoritățile publice”. Evenimentul este programat între orele 18:00 – 20:00, la Galeriile de Artă din Rădăuți.

Potrivit organizatorilor, scopul sesiunii este dobândirea unui set minim de cunoștințe despre funcționarea unei societăți democratice și a unui set de abilități în relația cu instituțiile publice de către rădăuțeni. Pe parcursul activității, participanții vor avea ocazia să se familiarizeze cu elementele de bază ale democrației, să cunoască drepturile și îndatoririle cetățenilor și să înțeleagă care este rolul societății civile. De asemenea, vor fi prezentate și dezbătute instrumente de bază la care poate apela un cetățean în relația cu autoritățile, inclusiv bune practici, tips& tricks și 100 de moduri de implicare civică non-violentă.
Pentru înscrieri, cei interesați pot accesa www.radautiulcivic.ro sau pot trimite un mesaj cu numele participantului și mențiunea „Atelier civic” la numărul: 0741 975 076.

Grupul de inițiativă „Rădăuțiul civic” a apărut în luna iunie 2017 în mod oficial, după o serie de acțiuni civice implementate deja de unii membri, pe bază de voluntariat și din dorința de a da ceva înapoi orașului lor natal.

Printre valorile de bază ale grupului se numără: transparența în acțiunile și obiective, integritatea și onestitatea membrilor și a comunității, profesionalismul – miza pe acțiuni de calitate, nu pentru imagine ci pentru un impact real în comunitate, non-partizanatul – ca orice inițiativă civică, acest grup de inițiativă nu este și nu va fi partizan politic.

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles