Actualitate

Aurel Olărean, dat în judecată pentru recuperarea unui prejudiciu de 250.000 lei

aurel-olarean-dat-judecata-pentru-recuperarea-unui-prejudiciu-de-250-000-lei

Aurel Olărean, fostul primar al municipiului Rădăuţi în perioada 2008-2014, a fost dat în judecată de actuala conducere a administraţiei locale din acest oraş.

Motivul: suma de 250.000 de lei pe care fostul edil ar fi folosit-o pentru plata lucrărilor la un drum, deşi Guvernul alocase banii pentru plata unor arierate. Cererea de chemare în judecată a lui Aurel Olărean a fost formulată la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, iar Primăria Rădăuţi solicită instanţei „obligarea pârâtului la plata sumei de 250.000 lei + majorări şi penalităţi de întârziere, sumă ce urmează a fi actualizată cu rata inflaţiei la data plăţii efective, reprezentând prejudiciu cauzat municipiului Rădăuţi în perioada în care acesta avea calitate de ordonator principal de credite, prin faptul că acesta nu a respectat prevederile HG nr. 705/2012”.

Totul s-a întâmplat în 2012, când Guvernul României a emis Hotărârea de Guvern Nr. 705 prin care a alocat suma de 250.000 de lei pentru municipiul Rădăuţipentru plata unor arierate aferente unor cheltuieli curente şi de capital, precum şi pentru cofinanţarea unor proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus