Actualitate

Autoturism furat, găsit răsturnat într-un șanț din Rădăuţi

autoturism-furat-in-sant-radauti

Un autoturism furat în timpul nopţii din apropierea locuinţei proprietarului a fost localizat avariat, a doua zi dimineaţă, după ce necunoscutul care sustrăsese maşina s-a răsturnat cu ea la marginea unui drum din oraş. Incidentul a avut loc în timpul nopţii de miercuri spre joi, în municipiul Rădăuţi, poliţia demarând o anchetă pentru identificarea autorului.

Plângerea a fost depusă la sediul poliţiei rădăuţene joi, în jurul orei 11.30, când un tânăr de 29 de ani, din localitate, a sesizat faptul că în timpul nopţii care trecuse, între orele 20.00 şi 08.00, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul marca Volkswagen, care fusese parcat în stradă, în apropierea locuinţei.

Acesta le-a povestit poliţiştilor că în acea seară plecase de acasă şi a revenit în jurul orei 03.00, fără a observa lipsa autoturismului, parcat într-un loc neiluminat. În jurul orei 08.00, unul din vecinii săi i-a semnalat dispariţia autovehiculului din parcare, spunându-i că acesta se afla abandonat avariat în zona străzii 1 Mai, în apropierea Staţiei Radio din municipiu.

Cercetările întreprinse de poliţişti au arătat faptul că miercuri seara, în jurul orei 23.00, o persoană necunoscută a condus autoturismul VW pe strada 1 Mai, iar la intersecţia cu strada Inginer Andronic Motrescu a pierdut controlul volanului, pătrunzând pe contrasens, acroşând gardul format din stâlpi şi plasă de sârmă, aparţinând Staţiei Radio. Angajaţii staţiei au ajuns la locului impactului, însă nu au observat nici o persoană în zonă, autoturismul fiind abandonat răsturnat pe o parte.

Legat de modul în care ar fi putut fi sustrasă maşina, proprietarul le-a declarat poliţiştilor că aceasta nu avea portierele încuiate, iar cheia de contact era păstrată în parasolarul din stânga. Autoturismul fusese cumpărat de proprietar în luna iulie a anului trecut, însă actele de vânzare cumpărare nu fuseseră perfectate. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorului furtului şi al avarierii maşinii, în cadrul unui dosar penal privind comiterea infracţiunii de furt.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus