Actualitate

Colegii poliţistului ucis pe peronul Gării Burdujeni, indignaţi de organizarea Balului Gospodarilor

colegii-politistului-ucis-pe-peronul-garii-burdujeni-indignati-de-organizarea-balului-gospodarilor

Organizarea Balului Gospodarilor, aseară, în sala mare a Gării Burdujeni a stârnit indignarea şi nemulţumirea poliţiştilor de la Serviciul Judeţean Transporturi, colegii lui Sorin Vezeteu, poliţistul ucis cu zeci de lovituri de cuţit, pe peronul gării, în vara anului trecut.

„Nici un an nu a trecut de când Sorin, purtând cămaşa morţii (cea de poliţist), îşi dădea ultima suflare pe peronul gării Burdujeni şi voi v-aţi trezit sa faceţi paranghelie! Oare nu se putea găsi o altă locaţie?”, şi-a spus nemulţumirea agentul-şef adjunct Nicolae Gabriel Moroşan, unul dintre colegii lui Sorin Vezeteu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Poliţiştii care lucrează la postul de poliţie din Gara Suceava spun că organizarea acestui eveniment care are în prim-plan distracţia şi voia bună este în contrast total cu imaginea de pe peronul gării, unde şi acum ard candele, lângă tabloul cu chipul lui Sorin Vezeteu. Practic, poliţiştii spun că este evident că sunt încă în doliu, iar acest doliu nu le-a fost respectat sub nici o formă.

„În timp ce noi poliţiştii încă îl plângem pe Sorin şi încercăm cum putem să-l ajutam pe Ciprian (n.r. – poliţistul Ciprian Sfichi, lovit cu sabia în cap de un interlop şi aflat încă în recuperare) organizând concerte caritabile, voi jucaţi ţonţoroiul pe mormintele noastre! Bravo, domnilor!”, a mai scris poliţistul.

El a ţinut să reamintească şi faptul că dacă un poliţist local ar fi făcut serviciu mixt alături de Sorin Vezeteu în seara crimei l-ar fi salvat probabil pe cel care era singur în momentul atacului.

Sorin Vezeteu a fost ucis mişeleşte, atacat pe la spate cu un cuţit, în seara zilei de 20 iulie 2017, de Ioan Beşa, un individ care a declarat ulterior că a vrut doar să omoare un poliţist, pentru a se răzbuna pentru că a fost închis în Spania.

Agentul-şef adjunct Nicolae Gabriel Moroşan, cel care şi-a exprimat public nemulţumirea cu privire la organizarea balului, a fost declarat în 2016 poliţistul anului de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, după ce a sărit după un hoţ în apa râului Suceava în noiembrie 2015, când afară erau 7 grade Celsius.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus