Actualitate

Focuri de arma la Straja si tigari in valoare de aproape 270.000 lei confiscate

focuri-de-arma-la-straja-si-tigari-valoare-de-aproape-270-000-lei-confiscate

Focuri de arma si tigari in valoare de aproape 27.000 lei confiscate. Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, in urma unei misiuni specifice in zona de responsabilitate, au observat, miercuri dimineata, in apropierea frontierei de stat, pe raza localitatii Straja, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera spre interiorul tarii, transportand colete voluminoase.

Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, efectuand somatiile legale prin voce, insa deoarece acestea nu s-au supus, au fost executate trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de aceasta data persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor, au abandonat coletele si au fugit pe teritoriul statului ucrainean. Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ucrainene despre producerea evenimentului, totodata procedandu-se la verificarea zonei si pe raza localitatii Straja.

La fata locului, politistii de frontiera au descoperit abandonate 39 colete cu tigari care au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 22.959 pachete de tigari, diferite marci, de provenienta ucraineana. Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 268.620 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta, precum si pentru depistarea persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Sursa: Informatia ta

Sus