Actualitate

FOTO: Rădăuți-Bilca este probabil cel mai prost drum din judeţ

drum-fratauti-radauti-1

Hârtoapele de pe drumul dintre Rădăuţi, Frătăuţi şi Bilca au stârnit nemulţumirea localnicilor. DJ 178C este plin de gropi, unele dintre ele având lungimea mai mare de doi metri şi adâncimea de peste 10 centimetri. Cei de la „Rădăuţiul civic” au atras atenţia Consiliului Judeţean Suceava cu privire la faptul că drumul respectiv ar trebui reparat de urgenţă.

Drumul judeţean 178C, care face legătura între municipiul Rădăuţi şi comunele Frătăuţii Vechi, Frătăuţii Noi şi Bilca, arată jalnic. Gropile nu doar că sunt într-un număr foarte mare, însă unele depăşesc doi metri ca lungime.

„Rădăuţiul civic”, un grup de iniţiativă fondat în vara anului trecut pentru încurajarea cetăţeniei active în Rădăuţi, a atras atenţia cu privire la gropile ce au răsărit pe acest drum judeţean, făcând publice mai multe fotografii de pe acest sector de drum.

„Zeci de maşini circulă zilnic între Rădăuţi şi localităţile din împrejurimi. Spre Frătăuţii Vechi, Frătăuţii Noi şi Bilca, legătura dintre Rădăuţi şi aceste comune este asigurată de Drumul Judeţean 178C. După topirea zăpezii, dar şi înainte de venirea ei, în anul 2017, acest drum se afla deja într-o stare avansată de degradare. Ne-au scris cetăţeni din aceste comune, am constatat-o şi noi pe pielea noastră şi pe banii noştri (jante şi cauciucuri distruse şi nu numai). Acestea sunt doar câteva imagini de pe acest traseu. Le mulţumim celor care le-au fotografiat şi ni le-au trimis. Lucrările de reparaţie pentru drumurile judeţene sunt în responsabilitatea Consiliului Judeţean, dar acest lucru nu împiedică primăriile să facă eforturi pentru a le moderniza cu finanţări externe (atragere de fonduri europene, de exemplu)”, au transmis reprezentanţii grupului „Rădăuţiul civic”.

Aceştia au mai arătat că în Articolul 51 din Constituţia României se precizează că „cetăţenii au dreptul să se adreseze autorităţilor publice prin petiţii formulate numai în numele semnatarilor. Organizaţiile legal constituite au dreptul să adreseze petiţii exclusiv în numele colectivelor pe care le reprezintă. Exercitarea dreptului de petiţionare este scutită de taxă. Autorităţile publice au obli­gaţia să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii”. Cei din grupul „Rădăuţiul civic” au transmis o scrisoare deschisă către preşedintele Consiliului Jude­ţean Suceava, Gheorghe Flutur, prin care i-au semnalat acestuia problemele apărute pe DJ 178C.

citeste mai multe pe obiectivdesuceava.ro

Sus