Actualitate

Moarte suspectă la Mănăstirea Putna; clericii ar fi dorit să nu se afle

moarte-ciudata-la-manastirea-putna-clericii-ar-fi-dorit-sa-nu-se-afle

Sebastian Lungu, adolescentul de 17 ani care a murit în condiţii neclare la Mănăstirea Putna, nu e singurul minor care ar fi lucrat în ultima săptămână la lăcaşul de cult. Un fost elev de la Seminarul din Iaşi ne-a dezvăluit, sub protecţia anonimatului, că e o practică uzuală ca liceenii să meargă, de bună voie, la Putna pentru a munci. Uneori, sunt şi plătiţi pentru asta.

Sebastian era elev al Seminarului Teologic de la Iaşi şi a decis să meargă la Mănăstirea Putna pentru a munci la mănăstire, înainte de hramul lăcaşului de cult, celebrat pe 15 august.

Sebastian a fost desemnat să muncească în pivniţă, unul dintre locurile unde munca este foarte grea, a mai transmis sursa. El trebuia să ajute la căratul navetelor, a sacilor de alimente etc. Tineri apropiaţi cazului spun că pe 11 august, în jurul prânzului, atunci când a avut loc accidentul, Sebastian se afla în pivniţă când s-ar fi lovit de liftul care face legătura între respectivul beci şi bucătărie. Ar fi vorba de un lift metalic, controlat de o telecomandă.

Ulterior accidentului, primul care a intervenit a fost medicul de la Putna. Reprezentanţii mănăstirii ar fi încercat, pe cât posibil, ca accidentul să nu fie mediatizat, mai ales că marţi, 15 august, la Putna a fost hramul lăcaşului. Astfel, au mai transmis sursele apropiate cazului, Sebastian ar fi fost dus în primă fază la o clinică privată şi, ulterior, la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava. Transportul s-ar fi realizat cu un vehicul al mănăstirii. Potrivit informaţiilor obţinute de „Adevărul”, cazul nu a fost semnalat, imediat după accident, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.

De la Suceava, medicii au decis că starea băiatului este foarte gravă, motiv pentru care au decis transportul la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Aici, Sebastian a murit în cursul zilei de 14 august.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Sus