Actualitate

Sfârșit tragic pentru un bătrân din Voitinel

batran voitinel sfârșit tragic

Un bătrân de 83 de ani, din comuna Voitinel, şi-a pierdut viaţa în locuinţa sa, după ce câteva haine s-au aprins de la soba încinsă.

El a fost găsit de o rudă, care a observat fumul gros ieşind din locuinţă şi l-a găsit pe bătrân fără suflare, în patul său din apropierea sobei cu care se încălzea. Incendiul a avut loc în dimineaţa zilei de joi, în casa în care Gh. Galan locuia singur. Soţia unui nepot de-al acestuia, care avea grijă de octogenar, a venit în jurul orei 08.00 să se ocupe de animalele din gospodăria bătrânului. La intrarea în curte, aceasta a observat că din locuinţa bătrânului ieşea un fum gros şi l-a anunţat pe soţul ei, care a ajuns imediat la faţa locului. Acesta a intrat în casa plină de fum şi l-a găsit pe bătrân pe patul de lângă sobă, în stare de inconştienţă. Nepotul a reuşit să-l scoată afară şi, împreună cu soţia lui, a stins incendiul, care ardea mocnit în încăpere.

Din păcate, Gh. Galan nu a mai putut fi salvat, având arsuri pe cea mai mare parte a corpului. Trupul acestuia a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuţi, pentru efectuarea necropsiei. Cercetările ulterioare au arătat că cel care şi-a pierdut viaţa locuia singur, de el având grijă un nepot de-al său care locuia în aceeaşi localitate. Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, bătrânul obişnuia să întreţină în permanenţă focul în sobă, pentru a se încălzi. El obişnuia să pună rufele la uscat pe o sfoară deasupra sobei şi a cuptorului. Cu o seară înainte, în jurul orei 24.00, fusese vizitat de nepot, care i-a adus de mâncare şi care a văzut că totul era în ordine. A doua zi dimineaţă, în urma stingerii focului, rudele au constatat că rufele puse de bătrân la uscat deasupra cuptorului s-au aprins în timpul nopţii, au căzut pe patul unde dormea victima şi au aprins aşternutul, provocându-i moartea.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Gălăneşti au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi aşteaptă rezultatele necropsiei, pentru a stabili modul în care şi-a găsit sfârşitul bătrânul.

Articol preluat de pe monitorulsv.ro

Sus