Top 5 This Week

Related Posts

Sirenele de alarmare publică vor suna din nou în județ

Astăzi – miercuri 4 octombrie, în intervalul orar 10-11 va avea loc exercițiul pentru transmiterea mesajelor de înștiințare/alarmare și verificare a funcționării sirenelor de alarmare publică.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările autorităților. Pentru a evita panica, informați membrii familiei asupra acestui exercițiu. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

De asemenea, sistemul de înștiințare-alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.

Sursă: suceavanews.ro

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles