Actualitate

(FOTO) Un contrabandist a abandonat mașina cu care transporta țigări de 40.000 euro

Un individ care transporta 15.518 pachete cu țigări de contrabandă în valoare de 181.600 de lei a abandonat mașina pentru a putea scăpa de polițiștii de frontieră aflați pe urmele sale.

Ieri dimineață, în jurul orei 06.20, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au depistat în trafic, pe ruta Nisipitu – Brodina, un autoturism Mercedes ML, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.

La semnalele regulamentare făcute de polițiștii de frontieră, șoferul mașinii a refuzat să oprească, motiv pentru care polițiștii au pornit în urmă­rirea vehiculului, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei din dotare, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză.

După doi kilometri, fugarul a pierdut controlul asupra volanului, ieșind de pe carosabil, a abandonat mașina și a fugit în pădurea din zonă.

Polițiștii de frontieră au constatat că mașina abandonată era plină cu țigări de contrabandă, motiv pentru care a fost dusă la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.518 de pachete cu țigări de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Marfa, în valoare de 181.600 de lei, a fost confiscată, iar autoturismul în valoare de 4.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul SPF Brodina în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii acti­vități infracționale.

Sursă informații și fotografii: Obiectiv de Suceava

Sus