Actualitate

Sucevean dat în urmărire după ce a fost condamnat pentru trafic de migranţi

sucevean-dat-in-urmarire-dupa-ce-a-fost-condamnat-pentru-trafic-de-migranti copy

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Brodina, a fost dat în urmărire de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe numele său figurând două condamnări definitive.

Conform IGPR, pentru urmărire cea mai importantă este o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de „sprijinirea unui grup infracţional organizat” şi „trafic de migranţi”, într-un dosar al procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT).

Marius Precop, fost Morar, domiciliat în comuna Brodina, a fost acuzat şi găsit vinovat pentru că făcea parte dintr-o grupare ce era coordonată de ucraineni care se ocupau de transportul şi călăuzirea migranţilor peste frontiera verde, în România, prin zona comunei Brodina. De aici intrau în joc sucevenii care aveau rol de călăuze şi de gazde ale migranţilor.

Din datele adunate de anchetatori rezultă că migranţii erau transportaţi pe ruta Ucraina (Cernăuţi) – România – Ungaria – Austria (Viena), pentru acest traseu fiecare dintre ei plătind 4.000-4.500 de dolari. Migranţii erau din Pakistan, Afganistan, Irak sau Siria, anchetatorii având date despre mai mult de 30 de victime.

Pe numele tânărului mai este o condamnare, a Judecătoriei Rădăuţi, la o pedeapsă de 10 luni şi 20 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

IGPR l-a dat în urmărire pe sucevean şi face apel la populaţie să transmită sesizări dacă deţine informaţii cu privire la unde s-ar afla acesta.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus