Actualitate

Tigări de contrabandă descoperite de poliţişti în bazarele din Suceava şi Rădăuţi

tigari-balcauti

Poliţiştii au organizat o acţiune pe raza judeţului, ocazie în care au dat 26 de amenzi în valoare totală de 45.000 de lei şi au confiscat bunuri de 20.750 de lei. Aceştia au descoperit ţigări de contrabandă în bazarele din Suceava şi Rădăuţi.

La data de 21 aprilie 2018, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava a organizat o acţiune pe raza judeţului pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile şi a comerţului neautorizat. Au fost verificate 23 de societăţi comerciale, întreprinderi individuale şi persoane fizice autorizate. În cadrul acţiunii au fost constatate cinci infracţiuni şi au fost aplicate 26 de amenzi în valoare totală de 45.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 20.750 de lei.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava au depistat în Centrul Comercial Bazar din municipiul Suceava, o localnică de 42 de ani, care vindea diferite bunuri de uz gospodăresc şi care avea în interiorul chioşcului, 91 de pachete cu ţigări de contrabandă şi „Duty – Free” fără documente legale. Tigările în valoare de circa 1.100 de lei au fost confiscate, în acest caz fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Ulterior, la un alt chioşc tot din Bazar, poliţiştii au identificat un bărbat de 61 de ani, tot din municipiul Suceava, care avea ascunse în mai multe cutii din carton din interiorul chioşcului, 238 de pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară şi „Duty – Free” fără documente legale. Tigările în valoare de circa 2.900 de lei au fost confiscate, în acest caz fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

La data de 21 aprilie 2018, poliţiştii munici­piului Rădăuţi l-au depistat într-un bazar din localitate, pe un localnic de 43 de ani, care oferea spre vânzare produse industriale şi care avea sub taraba cu mărfuri şi în incinta chioşcului, 419 pachete cu ţigări de contrabandă, bunuri despre care acesta a declarat că le-a cumpărat de la persoane necunoscute, pentru revânzare. Tigările în valoare de circa 4.800 de lei au fost confiscate, în acest caz fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. (D.Z.)

articol preluat de pe obiectivdesuceava.ro

Sus