Actualitate

PMP nu poate candida la Primăria Rădăuți

PMP este în pericol să nu poată participa la alegerile pentru postul de primar din Rădăuți. Se pare că listele de semnături pentru candidatul la primăria Rădăuți nu sunt tocmai în regulă. Astfel, Judecătoria Rădăuți a admis contestația unui rădăuțean conform căreia listele nu au fost întocmite corect. Decizia nu este definitivă și a fost deja atacată în instanțele superioare de candidatul PMP-ului și urmează să fie judecată la începutul săptămânii viitoare.

Update: Contestația candidatului PMP a avut câștig de cauză ieri la Curtea de Apel Suceava. Acesta poate participa la alegerile din 5 iunie.

Este de menționat faptul că respectivul cetățean a contestat și listele de semnături pentru consiliu dar, în acest caz, Judecătoria Rădăuți nu a admis sesizarea. Cetățeanul care a dat dovadă de spirit civic a reclamat completarea incorectă a listelor cu semnături.  Problema cu întocmirea listelor este legată, probabil, de faptul că la finalul săptămânii trecute PMP Rădăuți a rămas fără structuri, după ce candidatul inițial la primărie și 20-30 de membri au părăsit partidul și și-au depus adeziunea la ALDE.

Trebuie să menționăm faptul că primii cinci consilieri pe listă sunt Aurel Olărean, Bogdan Adrian Nicolau, Emanuel Mitric, Sorin Robu și Ovidiu Tășală. Este interesant faptul că la acest partid nu s-a urmat cutuma ca persoana care candidează la primărie să fie prima pe lista de consilieri. Dacă nu am ști mai bine am crede că la nivelul partidului există o oarecare incertitudine privind procentul care va fi obținut în alegeri. Cu alte cuvinte, nu se așteaptă nici măcar cei din PMP să obțină mai mult de un loc în consiliu.

Sus